Tot ce vrei să știi despre Cronologia Facebook

vizualizare cronologie

Cronologia Facebook a introdus multe elemente noi pe site-ul de rețele sociale. Pe lângă faptul că este un format vizual nou și interesant pentru Facebook, există multe implicații legate de confidențialitate legate de noul aspect. Cel mai bine este să vă gândiți la Timeline ca fiind dublu: cum să vă protejați confidențialitatea și cum să utilizați noile opțiuni creative.

Iată o defalcare care vă va ajuta să utilizați cel mai bine cronologia. Puteți consulta și întrebările frecvente despre cronologia noastră originală, care reprezintă mai mult o introducere la noțiunile de bază ale cronologiei.

Confidențialitate

Vizualizare ca

Cel mai bun mod de a realiza cu adevărat cât de mult partajați este să vă îndreptați către Cronologia dvs. și să verificați caracteristica „Vizualizați ca”. Pictograma roată de lângă linkul Jurnal de activități dezvăluie o opțiune care vă permite să vă vizualizați cronologia ca anumiți utilizatori. Verificați cum arată prietenilor și familiei. După aceea, veți fi mai mult decât motivat să vă îndreptați și să creați câteva liste de prieteni personalizați și să începeți să editați cât de publice sunt postările dvs.

Liste de prieteni

Am scris despre importanța creării listelor de prieteni personalizate de mai multe ori, dar Cronologia a făcut acest lucru mai important ca niciodată. Având în vedere faptul că ești capabil să parcurgi timpul și să vizitezi momentele pe care le-ai crezut că au fost îngropate în trecut, este timpul să ajungi la bord cu liste.

Pentru început, puteți utiliza listele inteligente pe care le-a făcut Facebook: prietenii apropiați, familia, colegii de muncă și cei din apropiere. Dar acum trebuie să dictați ceea ce fiecare dintre aceste grupuri poate și nu poate vedea. Ceea ce înseamnă că de fiecare dată când postați ceva sau încărcați informații noi, trebuie să verificați această opțiune în jos pentru a determina cu cine distribuiți. Vă sfătuim să faceți ca lista dvs. de prieteni apropiați să includă pe toți cărora doriți în general să le împărtășiți totul (așa ar trebui să fie) și astfel puteți evita cel mai bine o supra-cotare accidentală.

Vizibilitatea postării anterioare

De asemenea, trebuie să vă asigurați că accesați setările de confidențialitate și căutați secțiunea „Limitați audiența pentru postările anterioare”. Când Timeline a reușit, ne-am exprimat imediat îngrijorarea cu privire la modul în care acest lucru a afectat generația originală de Facebook - copiii de la facultate. Când site-ul a fost adaptat în mod specific tipului lor, postarea de conținut „neclar” a fost puțin mai îngrijorătoare. Acum nu este cazul. Din păcate, acest lucru înseamnă că orice ați făcut public în trecut este acum mult mai ușor de găsit.

limităCea mai ușoară soluție este să vă îndreptați către această categorie și să alegeți ca toate postările anterioare etichetate „publice” să fie accesibile doar prietenilor.

Imagini și conținut

Având grijă de setările de confidențialitate este cu ușurință cea mai importantă parte a cronologiei Facebook, dar trecând mai departe vă puteți concentra asupra aspectelor mai creative ale noului profil. Există multe de spus despre noile posibilități pe care le prezintă site-ul prin cronologie și, odată ce ați reușit să faceți sarcina mult mai serioasă de a vă bloca informațiile, puteți trece la ceva mai distractiv.

Evenimente de viață

Cel mai simplu mod de a-ți adăuga trecutul în cronologie este prin linkul „eveniment de viață” de pe pagina ta. Sigur, puteți folosi comutarea anului în partea dreaptă a paginii, dar distracția de derulare automată nu va dura pentru totdeauna. O metodă mai rapidă este să înregistrați tot ce doriți în cronologie sub pictograma „evenimente de viață”.

De aici puteți, de asemenea, clasifica cu ușurință, depunând momente la „Familia și relațiile” sau „Acasă și viață” etc. Puteți personaliza aceste evenimente de viață după cum doriți și le puteți trimite la data corectă în cronologia dvs.

evenimente de viață

Există ceva foarte străin în crearea acestor evenimente. Până în prezent, Facebook s-a rotit în timp real, dar acum utilizatorii sunt încurajați să spună povești din trecutul lor. Dictarea în timpul trecut este complet nouă și creează un fel de două experiențe foarte diferite într-un singur site. Folosirea fluxului de știri este partajarea în timp real cu prietenii dvs., în timp ce utilizați și răsfoiți cronologia este mai mult despre catalogare și reminiscență.

Copertă fotografie

copertă fotografie

În timp ce fotografia de profil era reprezentarea dvs. vizuală în lume, acum este fotografia dvs. de copertă. Ocupă mult mai multe proprietăți imobiliare și fură cu siguranță focalizarea din propria imagine.

Există câteva lucruri importante de știut despre aceste fotografii. Pentru început, toate sunt publice. Chiar dacă v-ați personalizat setările pentru a păstra toate fotografiile vizibile doar prietenilor, toată lumea vă poate vedea fotografia de copertă. Deci, majoritatea dintre voi vor dori să păstrați lucrurile cu bun gust.

De asemenea, imaginile trebuie să aibă o lățime de minimum 720 pixeli. Și nu vă faceți griji că vă pierdeți imaginile de fiecare dată când vă schimbați fotografia de copertă - acestea vor fi sortate într-un album pe care îl puteți găsi sub fila Fotografii, similar cu modul în care a funcționat cu fotografiile de profil.

Posturi recomandate  

Pentru a vă ajuta să folosiți cronologia, Facebook selectează automat postările pe care crede că merită să le apară în cronologie. Acest lucru ar putea însemna că Cronologia dvs. este presărată cu postări de pe perete și imagini pe care nu doriți să fie afișate în mod vizibil pe pagina dvs.

Singura modalitate de a afla ce a fost prezentat este să vă piepteniți meticulos prin cronologie. Pictograma stea vă permite să prezentați povești și creionul să le editați sau să le eliminați. Pictograma roată vă permite să le faceți vizibile unui anumit grup.

Această ultimă parte este probabil cel mai important lucru de care trebuie să faceți un bilanț. Pentru cei dintre noi care am început să folosim site-ul atunci când acesta era doar populat de copii de la facultate, este esențial ca anumite lucruri să fie privite doar pentru anumiți ochi.

Intrebarile tale

Ultima dată când am făcut o întrebare frecventă despre cronologie a fost la lansarea dezvoltatorului, așa că majoritatea utilizatorilor nu au avut timp să pună mâna pe acest lucru. Deci, din moment ce a trecut ceva timp, ne-am gândit că vom lua o secundă pentru a aborda direct unele dintre întrebările cititorilor noștri în această postare.

Î: „Am fost etichetat recent într-o fotografie, am aprobat-o, dar nu apare pe Cronologia mea în„ Profil ”. De obicei se spune că așa și așa a fost etichetat în albumul de așa ceva, deși asta nu apare ? ”

R: Acum, cel mai simplu mod de a vedea fotografiile pe care le-ați etichetat este să vă amânați la secțiunea Fotografii din Cronologia dvs. În partea de sus veți vedea albumele dvs. personale și sub imaginile în care ați fost etichetat. Cu toate acestea, există un alt mod de a vă afișa pe Cronologie când cineva v-a etichetat în fotografia sa. Lucrul este că acest lucru va fi îngropat mult mai repede decât înainte, pe baza focalizării cronologice a cronologiei.

Acum, dacă ați fost etichetat într-o mână de fotografii în decembrie, Cronologia îi va grupa pe aceștia într-o actualizare citind ceva de genul „Etichetat în X cantitate de fotografii în decembrie”. Înseamnă că este mult mai ușor de trecut cu vederea, iar Facebook încearcă probabil să vă încurajeze să prezentați aceste date în cronologia dvs.

Î: Cineva mă etichetează într-o fotografie și vine la Cronologia mea, dar data nu este corectă. Cum pot modifica data acelei fotografii?

R: Faceți clic pe fotografia în cauză. În partea dreaptă, ar trebui să vedeți un link pe care scrie „Data schimbării”.

schimba data

Î: De ce pot vedea actualizări de stare vechi de la prietenii mei pe cronologiile lor și nu pot pentru persoanele la care sunt abonat doar?

R: Abonamentele sunt o caracteristică relativ nouă și înseamnă că oamenii - inclusiv multe vedete - vor opta să păstreze multe dintre postările lor doar pentru prieteni. Dacă sunteți abonat, veți vedea doar actualizările pe care le dictează ca fiind publice. Și acum, asta devine din ce în ce mai puțin frecvent.

Î: Cum pot adăuga fotografii în albume vechi?

R: În primul rând, puteți avea doar 200 de imagini pe album. Dar tot ce trebuie să faceți este să mergeți la Cronologia dvs., să faceți clic pe linkul Poze, să alegeți un album și de acolo să adăugați mai multe fotografii.

Postări recente